7/3 LUNCHFÖRELÄSNING KL 12.00 I SAL A2

LeadImageLT_NY

Att vara arkitekt kan vara att förstå affären med målet och att få de byggnader man ritar att bli uppförda. Det kommer att handla om hur man med uthållighet strategiskt navigerar genom långa processer för att komma dit man vill. Om vikten av lateralt tänkande i våra processer och att vara nyfiken.

Det kommer också att handla om det ansvarsfulla i att hantera stora såväl som små projekt, dels ekonomiskt men inte minst arkitektoniskt och stadsbyggnadsmässigt hur de kommer att påverka oss över lång tid.

Relationen mellan “den egna integriteten och kundens affär” samt hur man strategiskt arbetar och utvecklar processen för bådas nytta.  Hur man genom erfarenhet av den lilla detaljens utförande och förståelse för de stadsbyggnadsmässiga aspekterna leder till de val som fattas inom projekt.

Jag kommer att visa på exempel med dels mitt eget hus som jag ritat och uppfört, dels med projektet Park1 som vi just nu ritar på uppdrag av Stockholms stad Fastighetskontoret. Projekt som är komplexa på helt olika sätt, och som båda innehåller frågeställningar och strategiska val som fått stor betydelse för hur de påverkat projekten.

Det kommer att handla om hur man ska kunna se bortom maktspelet och den ekonomiska vinsten.

Att förstå affären och att se alla delar i projektet, helheten likväl som delen.

Hur ser man till att få sina projekt uppförda.

Helt enkelt att vara strateg med stor integritet.

 

Om mig:

Uppvuxen och utbildad i Stockholm på KTH, med ett kort mellanspel på Arkitekturskolan i Porto.

Startade direkt efter utbildningen eget kontor med Lukas Thiel och vi jobbade med projekt som Lydmar Hotel ( på Sturegatan) och Icon media lab.

Började 2007 på White, där jag är partner och ansvarig arkitekt. Har jobbat mycket med kontorsprojekt och framtidens arbetsplats . Just nu jobbar jag med projekt Park 1, ny Samverkancentral i Stockholms samt ett  nytt huvudkontor för Telia i Kristineberg för Ncc.

Screen Shot 2014-03-01 at 00.38.02Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YOU MAY LIKE